35 jaar fietslijn fiets tour boeken

In 1988 bikeline publiceerden we ons eerste fietstourboek in de bikeline-serie. De eerste bestemming was het Donau fietspad in Oostenrijk. De bikeline bikeline-serie bestaat nu uit bijna 275 fietstourboeken met bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Europa.

Een succesverhaal

Wij – uitgeverij Esterbauer – zijn halverwege de jaren tachtig opgericht vanuit een Weens fietsinitiatief. Vol inzet en idealisme streefde ons team ernaar om fietsers te voorzien van hoogwaardige kaarten en informatiemateriaal voor fietstochten. Het concept heeft zich de afgelopen decennia bewezen en is inmiddels overgedragen naar andere productlijnen, zoals de bikeline E-Bike Guides, de Hikeline serie wandelgidsen en de bikeline MountainBikeGuides. In 2023 kunnen we bogen op een publicatieprogramma van ongeveer 470 publicaties voor reisbestemmingen in 30 landen.

Dankzij de nauwkeurigheid en regelmatige updates van de titels presenteren wij onszelf als de leider op het gebied van fietsreisboeken in heel Europa. Door het ruime aanbod aan producten en uitgaven in meerdere talen zoals Engels, Nederlands en Italiaans worden bikeline fietstourboeken door heel Europa verspreid.

Sinds 2023 is er een nieuw aanbod gecreëerd voor de Franstalige markt. Parallel aan de Franse toeristische ambities om in 2030 de belangrijkste fietsvakantiebestemming van Europa te zijn, lanceren we momenteel een programma in het Frans.

Esterbauer_Beitrag2-1920x1080

“Blauw en aan de overkant”

Zo worden de fietstourboeken van Bikeline vaak omschreven. De boeken zijn vooral bedoeld voor intensief gebruik bij het plannen van reizen en op locatie. Het karakteristieke formaat van het bikeline fietstourboek is ideaal voor in de stuurtas. Hierdoor hebben fietsers de routekaarten altijd binnen handbereik, ook tijdens het fietsen. Bovendien zorgt de beschermde spiraalband achter de omslag ervoor dat het boek gemakkelijk omgevouwen kan worden en een lange houdbaarheid gegarandeerd wordt. Hoewel extra tools zoals downloadbare GPS-tracks of de LiveUpdate-service de uitgebreide informatie aanzienlijk uitbreiden en verrijken, zijn het praktische formaat en de blauwe kleur al sinds het begin een duidelijk kenmerk van de Bikeline- fietstochtboeken.

Eens fietslijn – altijd fietslijn

Een fietslijn-Fietstochtboek biedt veel informatie rechtstreeks uit een professionele bron, waardoor de fietser tientallen uren onderzoek bespaart. De fietsroutes worden weergegeven met nauwkeurige kaarten op schaal 1:50.000 en 1:75.000 en worden bovendien geïllustreerd met hoogteprofielen. In combinatie met het uitgebreide accommodatieoverzicht maakt dit een gerichte planning van tochten en dagetappes mogelijk. Informatie over bezienswaardigheden en vrijetijdsactiviteiten verzorgt het dagelijkse programma. De gedetailleerde routebeschrijving, tips over varianten en excursies en nauwkeurige cartografische informatie over het wegdek, verkeersvolume en hellingen ronden het rijke informatieaanbod af. Ook fietsers die met een aanhanger, e-bike, racefiets of kleine kinderen reizen, krijgen waardevolle informatie over laadpalen, knelpunten, Fietspaden etc. Daarnaast kunnen GPS-tracks voor de route worden gedownload en informatie over actuele wijzigingen langs de route, zoals: B. Bouwplaatsen of recent gesloten accommodaties zijn toegankelijk via onze LiveUpdate-service. Gezien deze schat aan informatie, de hoge kwaliteit en nauwkeurigheid geldt dit motto voor veel fietsers: één keerbikeline – altijd bikeline . Wij zijn hier erg trots op en danken u voor uw vertrouwen en voortdurende feedback.

149-1920x1033