Voorwoord

Ook deze vakantie houden we bij wat we van de campings die we aandoen vinden. In Duitsland werd ons zelfs een keer gevraagd of we een positieve reactie wilden plaatsen op het internet. Dit hebben we ook gedaan, want bij deze camping werd ons alle hulp geboden die mogelijk was, al was de camping vreselijk gedateerd.

Het is natuurlijk wel onze beleving die we publiceren en ieder ander mag er van vinden wat hij of zij wilt. De campings die we over het algemeen bezocht hebben zijn zeker geen familie campings en voor ons slechts een verblijfplaats voor één nacht.

Dus rust en goed sanitair is eigenlijk het voornaamste wat we willen en ja natuurlijk ook zo goedkoop mogelijk.

Alle websites van de campings zijn 06 maart 2022 gecontroleerd.

Campings Nederland

Camping Ot en Sien.

Gelegen tussen het Mensingerbos en Roden biedt de camping vele mogelijkheden: ontspanning in de vorm van wandelen en fietsen en de gezelligheid van het bruisende dorp Roden. Het centrum lig op 5 minuten lopen van de camping: het winkelaanbod is goed.

Tot zover het goede nieuws. Wij zijn er al eens eerder geweest en ook toen kregen we het verhaal van de vrijwilligers die de camping beheren over de ruzie die men heeft met de gemeente. De ontvangst is vriendelijk, de camping is niet duur, maar de staat van onderhoud is matig. Het sanitair is oud en achterhaald.

Voordeel van een fietsvakantie is dat je morgen weer weg bent. Voor één nacht prima, maar dan snel weer verder.

Informatie camping Ot en Sien


Mini camping "van Rein".

In Gasselte verblijven we op mini camping “van Rein”. Dit voormalige melkvee bedrijf is een rustige camping die voornamelijk bezocht wordt door oudere mensen, tenminste op het moment dat wij er waren. Het is een rustige en goedkope SRV camping. Er is gratis wifi beschikbaar en het sanitair is modern en schoon. De camping straalt rust uit en de beheerders zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam. Er is een aparte stalling voor de fiets.

De trekkers plaatsen zijn ruim bemeten, maar op het tijdstip dat wij de camping aan deden was het geen hoogseizoen, dus ruimte te over. Camping is niet duur en in het dorp is er de mogelijkheid om boodschappen te doen.

Website camping "van Rein".


Gezins camping "t'Plathuis".

Deze camping ligt aan de rand van het vesting stadje Bourtange. Het is een nette en rustige camping met een restaurant waar een kleine kaart wordt geserveerd.

Het trekkersveld ligt op vlak bij het goede schone sanitair en op dit veld zijn ook vier trekkershutten beschikbaar. Het historische oude centrum is op loopafstand vanaf de camping en zeker een bezoek waard.

Website camping "t'Plathuis".


Houwingaheerd

Net voor Nij-Beerta ligt de camping “Houwingaheerd”. Deze camping was op het moment dat wij arriveerden net overgenomen. De naam was toen nog t’Oldambt. Het is een rustig gelegen camping met alle voorzieningen die een fietser nodig heeft. Zorg wel dat je eten en drinken bij je hebt. Er waren op het moment dat wij er waren nog geen horeca of winkel voorzieningen.
Schone en nette camping.

Camping is helaas volgens de gegevens op het internet permanent gesloten.


De Drie provinciën

De camping in nabij Bakkeveen de “Drie Provinciën” heeft geen trekkersveld, zodat je tegen een gereduceerde prijs een caravan plaats kunt huren. Wij waren nadat er verschillende campings op de route niet meer bestonden er wel klaar mee. Dus dit was voor ons prima. We hadden achteraf beter nog een paar kilometer door kunnen fietsen naar een mini camping.

Doet verder niets af van deze camping. Prima accommodatie schoon en vriendelijk en behulpzaam personeel. De camping is ook rustig en dat is zeker voor fietsers een positief punt. Je betaald met de fiets en trekkers tent ongeveer de helft voor wat een caravan moet betalen.

Website camping de "Drie provinciën"

Campings Duitsland

Thülsfelde

De camping is oud en er is geen trekkersveld, we staan in een soort tuintje. Achteraf is er een klein stukje verder fietsen een moderne, maar wel grote camping. Deze camping is ondanks dat hij oud is wel netjes. Het sanitair is prima en de camping is erg rustig.

Website campingplatz “Göken”.


Dötlingen

De camping “Aschenbeck” vlak bij Dötingen is rustig, maar ligt schijnbaar in de buurt van een fabriek waar we in de nacht regelmatig door gewekt worden. Camping is verder prima in orde, goed sanitair en behulpzaam personeel.

Informatie campingplatz “Aschenbeck”.


Bremen

De Hanze stad Bremen bezoeken is misschien wel een must. De camping buiten Bremen aan de rand van het grote stadspark en domper van jewelste. De camping is erg duur €25.- voor één nacht op het trekkersveld.

Het trekkersveld is in een erbarmelijke staat. 60% Van het veld is niet begaanbaar van wegen de molshopen en gaten. Wat overblijft is slecht onderhouden, lang gras hobbelig en scheef. We hebben nog gevraagd of we op één van de caravan velden mochten staan die er wel goed vlak en netjes uitzagen.

Dit was ten strengste verboden. Wij hebben een klacht neergelegd bij de receptie, maar of dat iets uithaalt, ik denk het niet. Kortom een waardeloze en veel te dure camping voor wandelaars en fietsers.

Website “Hanse camping”.


Deinstedt

Campingplatz Duxbachtal is een rustige betaalbare camping met goed en schoon sanitair. Tevens is er een kantine aanwezig voor het geval je niet zelf wilt koken, of om even lekker met een verkoeling te zitten.

Website campingplatz "Duxbachtal"


Mittelnkirchen

Camping is netjes, al is de ingang wat oud. Sanitair is prima in orde en je zou er een blokhut kunnen huren als het weer te slecht is om je tent op te zetten. Trekkersveld is smal en langgerekt, dus zet je tent langs de kant, zodat anderen mensen er ook nog langs kunnen. Bij de uitbater is koffie en een kleine kaart beschikbaar.

Website “Nesshof”.


Gödenstorf.

Camping is zijn geheel wat sober en oud, wel rustig en voor één nacht goed te doen. Je moet wel zorgen dat je zelfvoorzienend bent, er is in de buurt verder niets te krijgen.

Website “Nordheide”.


Neu Darchau

Bij aankomst op deze camping was het weer slecht, het stormde. De uitbaatster wilde ons bij de rivier op de ruimte plaatsen, terwijl er boven bij het toilet gebouw in de buurt een mooi beschut veld was. Wij mochten daar in eerste instantie niet staan. De dame die ons te woord stond was ook redelijk assertief, om niet te zeggen agressief dominant. Dus toen wij voet bij stuk hielden en als het dan niet anders kon, wij wel verder zouden fietsen keerde het tij snel en mochten we toch op het veld staan van onze keuze.

Sanitair is oud maar goed onderhouden, er is een keuken waar je kan koken en zitten met slecht weer. Op de uitbaatster na een prima camping.

Website camping “Elbufer”.


Wittenbergen

Ondanks dat er in de het boekje staat aangegeven dat er een camping in de buurt van de stad is, zijn wij daar niet gaan staan. De aangegeven camping is een soort watersport vereniging zonder voorzieningen, dus geen toilet of douche. We mochten er wel gratis staan op het veldje, de mensen waren erg behulpzaam.

Bij de stad is ook een jachthaven en daar mag je staan met je tent. Je betaald dan een klein bedrag aan de havenmeester en krijg de sleutel van het restaurant, zodat je daar de douche en het toilet kan gebruiken.

Je staat wel op een openbaar veld, dit kan voor sommige mensen wel een onveilig gevoel geven en dus een belemmering zijn.


Tangermünden

Ook in Tangermünden is geen camping, maar is er bij de jachtclub ruimte om te kamperen. Het is een afgesloten kampeerterrein en je krijgt de sleutel van de poort en de prima toilet gebouwen. Er is gelegenheid om je was te doen en je kunt in de kantine je maaltijd bestellen van een kleine, maar zeer goede kaart.

Een aanrader.


Jersleben

Hier kunnen we kort over zijn, een grote bewaakte camping met een meertje. Het is er redelijk druk in het seizoen, maar na 22:00 uur is het stil op de camping.

Website camping “Jersleben See”.


Rabke

Bij aankomst ziet de receptie er een beetje gedateerd uit, maar de eigenaresse (Evelyne) maakt direct alles goed. Erg vriendelijk, zeer behulpzaam, spreekt drie talen. Brood bestellen voor de andere dag prima geregeld en niet duur. Er zijn twee toiletgebouwen, een oud en een nieuw. Het oude mag wat ons betreft vervangen worden. Het nieuwe, iets verder gelegen, is prima. Schoon en met goed licht. douchen met muntjes.

Website camping “Räbke”.


Grasdorf

Leuke camping bij een oude watermolen. Sanitair is dicht bij het tentveld. Alles is netjes en schoon. Het is ook een erg rustige camping.

Website camping “Bergmuehle”.


Hameln

Camping is gerenoveerd en redelijk aan de prijs. Sanitair, kantine en restaurant zijn nieuw en modern. Camping ligt op loop afstand van het stads centrum, wat weer een voordeel is voor een cultureel uitstapje.

Website camping “Hameln an der Weser”.


Stolzenau

Eenvoudige maar goede camping. Voor fietsers zijn er op het kampeerveld aansluitingen om je telefoon en gps op te laden. Mooie plaatsen langs de Weser.

Website camping “Stolzenau”.


Eitzendorf

Eenvoudige maar goede camping. Camping wordt gerund door een ouder echtpaar en is een echte volkscamping. We krijgen een plek bij een grote party tent waar we droog en uit de wind kunnen zitten. Camping is gedateerd maar schoon.

Website camping “Am See”.


Bollen

Eenvoudig, gedateerd, maar zeer gastvrij. Er wordt van alles aan gedaan om het je voor zover mogelijk naar de zin te maken. Fietsers zijn er zeer welkom.

Website camping “Coppel”


Ranzenbüttel

Gastvrije goede camping. Sanitair is prima in orde.

Website camping “Juliusplate”


Eckwarhörne

Na een zware dag fietsen in de regen en stormachtige wind een wat vreemde ontvangst. De eigenaar was er niet en zou deze dag ook niet verschijnen (te slecht weer). Een van de gasten regelt vandaag de camping. Er is geen plaats voor een tent, maar voor de prijs van een tent kunnen we een volledig ingerichte caravan huren met houten voortent. Geweldig. Op de dijk is een goed en betaalbaar restaurant.

Website camping “Treff am Deich”


Dangast

Echte Duitse Noordzee camping, alles dicht op elkaar. Sanitair is prima en net buiten de camping is een supermarkt en zijn er verschillende restaurants. Vriendelijk personeel.

Website camping “Rennweide”


Dornumersiel

Zeer grote moderne strand camping met alle voorzieningen. Prima strekkersveld met modern en schoon sanitair. Ondanks dat wij liever op kleine campings staan is dit een prima alternatief.

Website camping “Am Noordseestrand”