Voorwoord

Ook dit jaar willen we zoveel als mogelijk is kleine campings bezoeken. Dit ligt ons over het algemeen meer en je hoeft dan ook niet te betalen voor een service die je niet kan of wilt gebruiken.

We zijn inmiddels al verschillende van dit soort onzin tegen gekomen. Zoals een bonnenboekje vol met kortingen in het restaurant van de camping. Voor half geld gebruik kunnen maken van het zwembad tussen 10:00 en 11:00 uur enz.

Niet aan ons besteed en zonde van het geld. De gehele website is vernieuwd en zo ben ik er ook achter gekomen dat er toch heel wat campings veranderd zijn in bungalow parken of iets dergelijks. Sommige zijn gewoon verdewenen en anderen hebben een nieuwe eigenaar en ga zo maar door.

Ons commentaar is van toepassing op het jaar dat wij de diverse campings bezocht hebben.

De camping die we bezocht hebben in Brummen is opgeheven, op het moment dat wij er waren was hij eigenlijk al gesloten, maar voor één nacht wilden ze ons niet doorsturen.

De websites van de campings zijn 18 april 2022 gecontroleerd.


Camping "Zwarte water" Zwartsluis.

Camping Zwartewater in Zwartsluis. Is inmiddels ook van naam veranderd en is nu "Recreactie centrum Zwartewater. De eerste gedachte bij deze camping is, o jee, een watersport camping. Dus veel lawaai en jeugd, disco, enz. Dit valt gelukkig erg mee. Het is een rustige en gemoedelijke camping. Er zijn nu in deze omgeving ook meer mini campings als in de tijd dat wij deze tocht hebben gefietst.


Minicamping "Wylerberg"

VeKaBo camping de Wylerberg tussen Nijmegen en Berg en Dal is een gemoedelijke camping. Ondanks dat hij bom vol stond van wege de vierdaagse konden wij er nog bij. Rustige en mooie camping. Vriendelijke en behulpzame ontvangst.


Minicamping "Heiderust" Baarlo

Mini camping Heiderust in Baarloo is voor een mini camping wel groot. Er zijn goede voorzieningen, maar s'nachts is het enigste wat rust de heide.
De camping ligt langs een grote weg en de vrachtwagens razen een groot deel van de nacht door. Als dat geen probleem is, dan is het een prima camping.


Camping "Maashoeve" Ohé en Laak.

Ohe en Laak mini camping de Maashoeve heeft een mooie ligging met het zicht op de Maas. Rustige camping. De eerst keer dat wij er waren tenminste.

Ook deze camping is veranderd van eigenaar en is inmiddels verre van mini. Zoals de website laat zien is deze camping ook van eenvoudig naar meervoudige luxe overgestapt.

Wat wij wel een schandaal vinden is dat er op deze camping geen kinderen worden toegestaan. Wat ons betreft zouden dit soort discrimnerende camings verboden moeten worden in Nederland, Europa, eigenlijk overal.

Onbegrijpelijk dat hier een vergunning voor verleend wordt.


Camping "Roland" Afferden

Camping Roland in Alferden is een grote camping, waar je mee betaald aan voorzieningen die je niet nodig hebt voor één nacht. De camping is wel lux.


Kampeer boerderij "De Küper" Aalten.

Kampeerboederij De Küper net voorbij Aalten heeft de noodzakelijke accommodatie en is erg rustig.


Camping landgoed " 'T Hazerbos" Buurse

'T Hazenbos had toen wij er waren bijna geen gasten. Heeft de noodzakelijke accommodatie. Niets mis mee, maar ook geen topper.


Boerderij camping "Tutenberg" Vasse

De Tutenberg is een boerderij camping midden in een natuurgebied net voorbij Vasse. De camping is te bereiken na een kleine afdaling door het rulle zand. Gelukkig gaat de route achter de camping verder. Er was toen wij er waren geen stroom, ook niet in de natte ruimtes. Het is wel een mooie camping met kleine plaatsen in het bos.

De camping is sinds 2020 verkocht en bestaat niet meer als zo danig. Het wordt nu een groen vakantie park met zelfvoorzienende chalets.


Camping "De Berenkuil" Grolloo

Grote kind vriendelijke familie camping De Berenkuil is voor ons doen wel erg veel van het goede. We zijn hier vroeger met de kinderen geweest en dat was de reden waarom wij deze camping bezocht hebben. Is niet echt een trekkers camping, maar wel vriendelijk en gezellig.


Camping "Boet'n toen" Pietersburen.

Laatste camping is Boet'n toen in Pieterburen. Klein vriendelijk en veel rugzak wandelaars.