Voorwoord

Dit jaar blijven we weer in Nederland. De informatie op deze site is zoals wij die beleefd hebben. Het is dus mogelijk dat anderen het anders ervaren hebben op deze campings dan wij. Voor ons is het over het algemeen al snel goed, als er goed sanitair is en we kunnen ergens rustig zitten zijn wij al snel tevreden.

De websites van de campings zijn 07 maart 2022 gecontroleerd via het ingernet en daar waar nogig geupdate.

"De Heksenkeltel"

camp1

De eerte camping die we aandoen is "De Heksenketel" in Hatumerhuzen. Deze camping ligt tegen de Waddenzee en is in trek bij wadlopers. De camping is met recht een mini camping. Het is klein en sober. Het sanitair is goed de ontvangst erg vriendelijk en er heerst een gemoedelijke sfeer. Een bijkomend voordeel is dat het één van de goedkoopste campings is die we hebben aangedaan. Kampeerplaatsen zijn goed beschermd tegen de wind.


"De Vledders"

Net onder Zuidlaren wordt onze tweede camping De Vledderes in Schipborg.

Dit is een grote camping met alle voorzieningen. Op het eerste gezicht leek de camping niet heel groot, maar men had lang niet alle velden in gebruik. Het is een camping met veel voorzieningen, zoals een winkel, cafetaria, zwemvijver, enz. Op het moment dat wij er waren was het rustig. Het is wel één van de duurdere campings die wij hebben aangedaan.

De ontvangst is vriendelijk en men doet niet moeilijk hoe en waar je tent staat. Doordat het erg slecht weer werd hebben wij er twee dagen gestaan. Het personeel is uiterst behulpzaam. Een plezierige camping om een paar dagen te staan.

06

"De Uilenkast"

10

De camping in Holsloot heeft blijkbaar twee namen. Op het bord staat de “Uilenkast”, maar op de site van de camping staat de naam Uilenberg.

De camping ligt voor hen die er last van hebben wat ongelukkig tegen een knooppunt van rijkswegen. Het is een gemoedelijke volks-camping. Je voelt je er direct thuis.

Het sanitair is goed en de bar is zelf-bediening (koffie, thee, appelgebak, bier en sterke drank). Ook is er een vriezer waar je onder anderen brood kunt kopen. Wij hebben er een gezellige avond gehad met veel aanspraak.

De camping is blijkbaar opgeheven volgens de website.


"De Beekhoeve"

De SVR camping "De Beekhoeven" in de buurt van Vriezenveen is stil. Er zijn geen gasten als wij aankomen.

De camping is keurig onderhouden, maar wel wat te duur. De douche kost €0.50 per keer. Er is een kleine kantine waar je met slecht weer kunt zitten en er is een schuur waar je de fiets kunt parkeren.

Op het terras van de camping is het mogelijk om koffie met gebak te bestellen. Wat de reden is waarom er geen gasten komen is ons onbekend. De ontvangst is vriendelijk en gastvrij, daar ligt het ook niet aan. Later komen er nog een twee mannen op de fiets, dus we hebben de hele camping tot onze beschikking.

Ook deze camping is inmiddels gesloten.

camp2

"Erve Weemink"

camp3

Op de boerderij camping "Erve Weemink" in Neede staan we ook alleen. De website is uit de lucht, en de informatie die te vinden is op het internet is niet meer up to date.

Sanitair gebouw is wat oubollig, maar het sanitair is schoon al zijn de toiletten we wat aan de nauwe kant. Het kampeerveld is royaal. Deze boerderij camping is ook daadwerkelijke een boerderij die nog vol in het bedrijf is. Het dorp is vlakbij de camping voor eventuele boodschappen. Heb je geen zin om zelf de was te doen is het mogelijk om het bij de boerin in te leveren die dan je was doet tegen een kleine vergoeding. Dit hebben we eerder alleen nog maar op een camping in België meegemaakt. De camping is rustig en ligt niet in de buurt van een erg drukke weg.


"Qklq"

"Qklq" een bijzondere naam voor een zeer bijzondere camping in het dorpje Angeren in de buurt van Lent. Je zou de naam kunnen vertalen als “QuKeLeQu”.

De ontvangst is hartelijk en de eigenaar is erg enthousiast en zeer vriendelijk. Op de camping staan vijftien compleet ingerichte Yurts en een grote groep- Yurt. Het sanitair is een geen gebouw maar een container, die wel goed onderhouden en schoon is.

Het is in ieder geval een bijzondere boerderij camping met onder andere Yak’s, Lama’s en Ezels rond het kampeer terrein.

17
18

Als je in de buurt bent is het zeker aan te raden om hier eens een nacht door te brengen in bij voorbeeld een Ger/Yurt.


"Het Rakkertje"

camp4

Mini camping "Het Rakkertje" in Otterloo op de hoge Veluwe is wat je van een mini camping mag verwachten.

Alles prima in orde, het sanitair is eenvoudig doch goed en schoon. Deze camping is druk bezet, maar dat zal denken wij, komen omdat deze camping midden op de Veluwe is ligt.

De camping is inmiddels permanent gesloten.


"Het Klooster"

De laatste camping die we deze vakantie aandoen is boerderij camping 't Klooster nabij Wapenveld aan de rand van de Hoge Veluwe.

Ook op deze camping staan we vrijwel alleen. Het sanitair is wel schoon, maar niet meer van deze tijd. Ook bij het kampperen bij de boer willen de mensen een toilet gebouw dat wat moderner is dan het gebouw wat hier staat. Het is overigens wel keurig schoon.

De rand van het kampeerveld, waar wij staan, is bezet met wel heel oude en slecht onderhouden sta caravans. Dit maakt een wat slordige indruk. De camping is wel rustig gelegen en dat is voor je nachtrust prima.

camp5