Voorwoord

Wij hebben alleen op campings overnacht, dat is in Nederland vrijwel nooit een probleem.

We hebben onze gerepareede nylon tent gebruikt met de gedachte van zolang hij stand houd is het goed en anders kopen we onderweg wel ergens een nieuwe tent. Hij heeft het de hele tocht uitgehouden zonder problemen.

De informatie over de campings is hoe wij die persoonlijk beleefd hebben. Het is goed mogelijk dat andere mensen het anders ervaren hebben.

De webpagina informatie van de campings is 16 april 2022 gecontroleerd en bij gewerkt.


Camping en recreatie centrum "Lauwersoog"

Camping en Recreatie Centrum Lauwersoog is de eerste camping die we aandoen. Het is een prima camping waar douche en warm water inclusief is.

Op het moment dat wij er waren zijn ze wel bezig met uitbreidingen, dat zal wel te maken hebben met het Lauwersmeer en de Marne waard waar decamping tussen ligt.


Camping "Zeestrand" Termunterzijl

Camping Zeestrand in Termunterzijl, ligt direct aan de zeedijk en dus aan de fiets route. Het sanitair is matig en in de douche waait het stevig, maar de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Het trekkersveld ligt open aan de dijk, maar daar er geen auto's kunnen komen is het rustig. Er is hier geen kampwinkel, maar in de kantine kan je wel het een en ander krijgen.

Het is een echte volks camping die erg mooi gelegen is aan de zeedijk.


Mini camping " 't Hofje" Slochteren

’t Hofje is een gemoedelijke ecologische mini camping. Je kan je fietsen in een schuur stallen en je krijg voor ieder een terras stoel uit gereikt, zodat je geriefelijk bij je tent kan zitten.

Het is een camping voor paarden liefhebbers en er is een boerderij museum. Hier staan allerlei oude boeren werktuigen. Het is de hobby van de beheerder.

Prima vriendelijke camping.


Boederij camping "De Bosrand" Ellertshaar

SVR camping De Bosrand is een rustige en gemoedelijke boerderij camping. Hij ligt een klein stukje van de route af, maar is zeker een bezoek waard.


Mini camping "De Lijsterbes" Oldebroek.

Op mini camping de Lijsterbes worden we vriendelijk ontvangen. Daar het dreigt te gaan regenen staat de beheerder erop dat we een plekje zoeken en eerst de tent opzetten. Je kan later wel betalen jullie lopen niet weg redeneert hij. Het is een camping waar de vaste gasten van alles organiseren. Dit is niet hinderlijk voor de passanten. Je mag wel meedoen als je er zin in hebt.


Mini camping "Tussen hemel en aarde" Groenekan

In Groenekan net boven de stad Utrecht komen we bij mini camping Tussen Hemel en Aarde. Dit is een milieu vriendelijke alternatieve camping en planten kwekerij. Het toilet wordt niet doorgespoeld, maar iedereen dekt zijn behoefte af met stro. Vreemd genoeg stinkt het niet en is heet er erg schoon. Toen wij vroegen of de eigenaar ook bier verkocht leek het wel of hij door een hond werd gebeten. Duidelijk een verkeerde vraag. Gelukkig heeft hij wel wat met fietsers (milieu) dus mochten we wel blijven.


Camping " 't Haasje" Oosterhout

Recreatiepark 't Haasje in Oosterhout is ons te groot, dus fietsen wij er in eerste instantie voorbij. De verderop gelegen kleine camping had geen zin om fietsers te ontvangen op zondagavond en daar konden we het mee doen. Dus toch maar terug naar de grote camping. Het in het begin van de avond druk met veel harde Jan Smit muziek, maar na 10 uur in de avond wordt het rustig en wij hebben alleen maar een toilet en douche en een goede nachtrust nodig. Al deze drie dingen zijn aanwezig.


Camping "Den Inkel" Kruiningen

Den Inkel vlak bij Kruiningen, is een camping in een voor Zeeland camping arm gebied. Dat is te merken bij de receptie, waar verschillende fietsers staan te wachten op een overnachtingplaats. De beheerders doen hun best, en ondanks dat de camping vol is zorgen ze dat iedereen een plaats krijgt. Wij komen uit eindelijk op een camperplaats te staan. De vriendelijke ontvangst en de beheerders die er alles aan doen om het gasten naar de zin te maken, maakt dat men zich hier erg welkom voelt. Wegsturen is een woord dat ze niet kennen.


Camping "Rozenhof" Burg-Haamstede

Burg-Haamstede camping Rozenhof. Een familie camping die op de poort het bordje "Vol" heeft staan als wij er arriveren. Nog voor we kunnen keren staat de receptioniste al bij ons om te vertellen dat ze voor trekkers altijd een plaats hebben. Dus een goed ontvangst na een dag fietsen. Mooie trekkers plaatsen tussen grotere tenten op een ruim opgezet veld. Bij iedere tent, dus ook op de trekkers plaatsen staat een wasbak met stromend water. Voorzieningen zijn goed en schoon.


Camping "De Molenslag" Monster

Er zou in Monster een mini camping moeten zijn, maar wij konden hem niet vinden. Bij navraag in het dorp bleek dat deze camping al enige jaren niet meer bestaat. Wel is er een tijdelijke camping tegen de duinen, die in de winter weer afgebroken wordt en alleen in het seizoen bestaat. Het was hier bomvol met voornamelijk jongeren. Niet een camping waar je direct op zou vallen, maar het viel reuze mee.

Inmiddels bestaat ook deze voorziening niet meer.


Mini camping "Noordorperoos" Heemstede

De laatste camping is in Heemskerk Camping Noorddorperoos. Dit is een mini camping met stalling voor de fietsen. De kampeerplaatsen zijn betegeld en dat kan voor een trekkerstent lastig zijn als hij kleiner is dan de tegelplaats. De grond is hierdoor ook kouder. Mooie rustige camping met goede faciliteiten.