Voorwoord

Deze keer hebben we te maken gehad met een ongekend probleem. Nu eens niet er te weinig campings op onze route lagen, maar campings die door het hoge water ontruimd waren of gewoonweg onder water waren gelopen. Dit maakt dat we soms niet de gewenste dagafstanden gefietst hebben, maar als er een camping open was zijn we maar gestopt omdat we niet wisten of een volgende camping er nog wel was.

Alle website gegevens van de campings zijn gecontroleerd op 06 maart 2022.

Campings Nederland

Camping "De Revenhof".

Dronten de mini camping "De Revenhof". Goede accommodatie met een kantine waar je s’avonds in kunt verblijven als het weer slecht is. Ook je fiets kan droog gestald worden als je dat zou willen. De camping is rustig en je hebt geen last van het verkeer. Tegen betaling kan je gebruik maken van de keuken in de kantine.

Camping "De Kleine Weide".

Renswoude de mini camping en zorgboerderij "De kleine weide". Een vriendelijke camping die erg schoon is. Alles wat je als fietser nodig hebt is aanwezig. Toen wij onze tent aan het opzetten waren werd ons er door de buren koffie aangeboden, erg attent en prettig na een dag fietsen.

Mini camping "Het Skonste Plekske".

Schijndel mini camping "Het skonste plekske". Aardige camping, wij hebben hier twee nachten doorgebracht in een Pipo wagen voor wat het waard is. Er is geen wasmachine aanwezig en dat vinden we een gemis. Daar we hier twee nachten zijn had het leuk geweest om onze fietskleding te wassen, maar helaas. De uitbaatster vond het zelfs een vreemde vraag. Ze was van mening dat dit nergens zo was. We hebben haar verteld dat dit voor wandelaars en fietsers zeker een item is.

Mini camping "Erven Harkink".

Lochem mini camping "Erven Harkink". Voor een mini camping groot, maar wel heerlijk rustig en geen grote velden met caravans. Wat jammer is dat je voor elke druppel warm water moet betalen. Douchen, wasbak, afwassen alles €0,50. Wel een erg nette camping waar ook nog eens goed over het milieu wordt nagedacht en in de praktijk gebracht. Prima camping in een rustig gebied vlak bij Lochem.

Mini camping "Het Waterhoentje".

Sint Jans Klooster "Het waterhoentje". Echte mini camping aan het water. Rustig gelegen en netjes.

Campings Duitsland

Campingplatz "Blaue Lagune".

Herongen camping "Blaue Lagune". Onze eerste camping in Duitsland is gelijk een deceptie. Het is meteen ook de duurste camping van onze reis. We moeten ondanks dat we er geen gebruik van maken ook betalen voor de water ski baan. Te gek voor woorden. Het toilet en de douche is in een container en een beetje Spartaans. Beslist geen aanbeveling!!!!!

Campingplatz "Rhein  Kasselberg".

Rhein Kasselberl camping langs de Rijn had een eigen website. De camping staat voor het grootste gedeelte onder water, maar we mogen tussen de caravans staan. Volgens de beheerder gaat het water nog met meer dan een meter stijgen. Het is de enige camping in de omgeving die nog min of meer open is, maar kan morgen wel gesloten zijn vanwege het hoge water. We zijn blij dat we hier de nacht mogen doorbrengen. Camping is verder wat oud, maar schoon.

06 Maart 2022, het lijkt erop dat de camping niet meer bestaat. Ik kan op dit moment geen accurate gegevens vinden.

Campingplatz "Goldene Meile".

Remeshagen campingplatz "Goldene Meile". Grote camping die wat hoger ligt, zodat hij niet snel onderloopt met het hoge water van de Rijn. Camping is keurig en voldoet voor ons meer dan voldoende. Het naast gelegen zwembad is rond 20:00 uur gesloten en daarna is het rustig.

Campingplatz "Friedenau".

Sankt Goar camping "Friedenau". De camping ligt in een zijdal en is na een korte klim goed te bereiken. De camping is rustig, gezellig en klein. Er is een restaurant waar je voor een redelijke prijs goed kan eten. Vlakbij de camping is er gelegenheid om je dagelijkse boodschappen te doen.

Jeugdherberg Mainz.

Mainz, kan ik kort over wezen doordat we niet op een camping terecht konden dachten we laten we naar de jeugd herberg gaan. Beter is het om een Gasthuis of B&B te zoeken. We waren €60.- kwijt voor een kamer met ontbijt, dat kost een B&B ook, alleen heb je daar wat meer luxe. Jeugd herberg niet doen dus.

Campingplatz "Kahl".

Kahl am Main, campingplatz "Kahl". Ontzettend groot en een aardig klein rustig zandveld aan het water voor de fietsers. Nadeel is wel de grote, dus voor alles wat je nodig hebt moet je even wandelen. Grote tegenvaller is wel dat er voor 900 plaatsen (zo groot is deze camping) één wasmachine is.

Campingplatz "Aqua"

Trennfurt, Aqua camping. Wat gedateerde camping, maar wat alles helemaal goedmaakt is de ontvangst. De eigenaresse haalt zelfs brood voor ons in de morgen. Ook deze camping is geteisterd door het hoge water, maar we mochten wel op een plek hoger tussen de caravans staan. Prima ontvangst dus.

Camping heeft geen eigen website meer.

Waldcamping "Hollenbacher"

Bad Mergentheim, campingplatz. Weer een leuke kleine camping een stukje van de route af in de bergen. Ook dit is niet een erg grote klim. De camping heeft alles wat je als fietser maar kunt wensen. Er is zelfs een ruimte waar je met slecht weer zou kunnen verblijven. Prima camping.

Inmiddels is ook deze camping geen mini camping meer, maar een drie sterren camping. Wij zijn er niet meer geweest, dus onze informatie is nu gedateerd.

Campingplatz "Tauber Idyll".

Detwang, campingplatz "Tauber Idyll". Deze camping is klein, rustig, heeft een keurige accommodatie en een kleine winkel. Wat wel een vreselijke tegenvaller werd waren de klokken van de naast gelegen kerk. Elk kwartier werd de klok geluid, als je daar op gaat letten (en dat kan haast niet anders) gaat het ten koste van je nachtrust.

Campingplatz "Fischer-Michl".

Gunzenhausen, nabij de jachthaven campingplatz "Fischer-Michl". Moderne camping met alle voorzieningen die je in deze tijd kunt verwachten. Schone camping met onbeperkt gebruik van warm water en dat voor een zeer redelijke prijs.

Campingplatz "Dollnstein".

Camping Dollnstein is een eenvoudige camping aan de Altmühl-rivier. De camping hoort bij hotel de Bayerische Hof dat tegenover de ingang is gevestigd en is eigendom van een familie. De receptie heeft een loket aan de buitenzijde. De camping is goed ingericht voor mensen op de fiets of rugzak. In het gebouw waarin de receptie is gevestigd zit verder op de begane grond ook het sanitair en is een verblijfsruimte. Via een buitentrap naar de 1e verdieping vindt u verder spoelbakken en wasbakken.

Campinplatz "Kratzmeuhle".

Camping Kratzmuehle bij het dorpje Pfraundorf is erg groot. Tot onze stomme verbazing was het trekkersveld buiten de camping, dus buiten het hek en de beveiliging van de camping. Voor ons niet zo'n groot probleem, maar je zal maar vrouw zijn en alleen op vakantie! Geen goede zaak dus. Voor €16.= te weinig kwaliteit, het veld was ook nog eens behoorlijk scheef.

Campingplatz "Azur".

Camping Azur is gesitueerd langs de Donau en op een kleine twee kilometer van centrum van de stad Regensburg. Het is een goede camping die op een knooppunt van fietsroutes ligt. Je komt hier dus veel gelijk gestemde tegen. Veel mensen beginnen hier een fietstocht langs de Donau. Hij is wel redelijk aan de dure kant.

Campingplatz "Perschen".

Camping in Perschen is een grote gastvrije camping, maar wel iets gedateerd. De camping bestaat uit voornamelijk vaste plaatsen met een paar kleine trekkersveldjes tussen de caravans. Het is wel heel privé en mooi gescheiden. Veel keus is er in deze omgeving niet het één van de weinige campings langs de Naab. Er staan verschillende commentaren op het internet. De camping heeft geen eigen website. Wel is er een bij het zwembad behorend restaurant waar je goedkoop en goed kan eten.

Campingplatz "Immeneuth".

Camping Immeneuth is keurig, maar eenvoudig. Er is overigens geen keus. Het is één van de schaarse campings in dit gebied. Je moet bij het zwembad de sleutel halen voor de camping. Er is geen beheerder op het terrein. Zonder de sleutel kan je het terrein niet op of af.

Campingplatz "Main".

Camping Lichtenfels Main is een mooie camping gelegen aan de Main. De sfeer is vriendelijk en hier komen veel fietsers, dus is er altijd wel iemand om ervaringen mee uit te wisselen. De supermarkt is dichtbij de camping. Het sanitair is goed en schoon. Prima camping.

Kanoclub "Henfstäd".

De kanoclub Henfstäd is niet wat je zou verwachten als kampeer terrein. Het is een soort pionieren. De douche is van pallet hout opgetrokken met een gordijn ervoor. Het toilet is een dixie. Dit is echt uit nood, omdat er in de buurt niets anders is. Achteraf kan je beter nog 20 km doorrijden. Er zitten in dit stuk geen noemenswaardig beklimmingen meer in. Wij wisten dit niet en na een pittige lange dag in de hitte klimmen was het voor ons wel genoeg. Aan de andere kant is het ook wel weer een bijzondere ervaring en het is tenslotte geen camping.

Campingplatz "Strandbad Breitungen".

Camping Strandbad in Breitungen is groot en modern. Toen wij er waren was het er erg stil, vanwege het hoge water mocht er niet gezwommen worden en dat is toch één van de grote drijvers van deze camping. "De watersport". De website van de camping bevat een virus, vandaar dat ik geen link geplaatst heb. Het is wel een stuk lopen van het trekkersveld naar de toiletten. De camping is ook niet gezellig en om erop te komen heb je altijd een sleutel nodig voor het hek. Ook dit is denken wij vanwegen het watersport gebeuren, daar moet appart entree geld voor betaald worden, maar voor één nacht kan het al gauw.

Freizeitcamp "Berka".

Freizeitcamp und Kanuverleih Berka/Werra is een kanoclub/camping. Deze is een stuk beter en vriendelijker als de eerder opgedane ervaring met een kanoclub. Ook het sanitair is een stuk beter. Er is vlak bij de kanoclub een goede supermarkt, dus alles wat we nodig hebben is aanwezig. Dan is het veldje waar we staan ook nog eens erg rustig met een mooi uitzicht op de lager gelegen Werra. En erg Hollands natuurlijk, het is erg goedkoop.

Campingplatz "Meinhardsee".

Camping Meinhardsee een stukje fietsen voorbij Eschwege ligt pal aan de fietsroute. De camping is duur en het trekkersveld is niet meer dan een strook gras tegen het parkeer terrein. Het is geen camping die we aanraden. Er zijn in deze buurt wel meer campings, dus je bent niet afhankelijk van deze camping. Sanitair is overigens wel prima, alleen het tussen de auto’s moeten kamperen op een iets aflopend veldje is een slechte ervaring, zeker voor de prijs die je betaald.

Campingplatz "Bush Freiziet".

Camping Busch Freizeit Hann.Münden behoeft weinig commentaar meer voor ons. We zijn er al een paar maal geweest en het blijft en is een bijzondere stads camping. Voor hen die hier voor het eerst komen is het een aanrader om eer een extra dag te blijven om de gezellige, maar wel op toeristen ingestelde oude stad te bekijken.

Campingplatz "Eversburg".

Camping Eversburg bij het dorp Warburg aan de Diemel is één van de weinige campings langs de route die we nu volgen, dus met de fiets heb je geen keuze. De gastvrouw Karin spreekt Nederlands en we worden ontvangen met een kop koffie. Ze doet haar best om het ons naar onze zin te maken. Om op de camping te komen moet je wel even een korte steile klim overbruggen. Maar dat is dan morgen wel de afdaling. Het sanitair is zeer goed. Op het moment dat wij er waren was de camping vrijwel leeg. De recensies op het internet zijn over het algemeen matig, maar wij hebben het er goed gehad.

Campingplatz "Boker Seenplatte".

Camping Boker Steenplatte is sterk verwaarloost en men is er bepaald niet vriendelijk. Het sanitair is zeer gedateerd en smerig. Ook dit is een campig waar je haast niet omheen kan, maar ik raad iedereen aan om toch maar een stuk door te fietsen. Dat is in alle gevallen beter dan deze onvriendelijke vervallen camping.

Camping-Park Groß-Reken

Camping-Park Groß-Reken is op het moment dat wij er arriveren net overgenomen. De nieuwe eigenaresse is erg vriendelijk en verontschuldigd zich voor de rommel. Nu zijn wij inmiddels al heel wat gewend en het valt hier wel mee. We krijgen een mooi veldje (mogen we zelf uitzoeken) dat netjes is gemaaid en erg vlak is. Het sanitair is goed. Het restaurant en de winkel zijn nog niet open, die moeten nog verbouwd worden. Er is in het dorp een grote supermarkt, dus een stukje wandelen of fietsen en je hebt alles weer in huis. Omdat de camping nog niet in orde is hoefden we niet veel te betalen, prima en aardig camping. Er is ook nog geen website van deze camping ter beschikking.