Voorwoord

Ook nu weer is de informatie op deze site zoals wij die beleven en beleefd hebben. Het kan dus best zijn dat anderen het negatiever of positiever ervaren hebben op deze campings. Ook zijn we ons ervan bewust dat je langs de kust meer zal kunnen betalen voor minder als in de rest van Nederland. Al moet ik er eerlijkheidshalve bij vermelden dat het niet zo is ervaren door ons.

De websites van de campings zijn 08 maart 2022 geverifieerd.

Campings deel één.

Groet

De eerste camping na een dag fietsen is in het dorpje Groet Camping Eldorado. We zagen deze camping bij toeval langs de route die we aan het fietsen waren. Het geheel ziet er wat vervallen uit, maar het is er heerlijk rustig. Het trekkersveld ligt mooi verscholen tussen de bomen en de dag dat wij arriveerden was dit heel plezierig. Het waaide nogal stevig en dan is uit de wind je tent opzetten toch erg fijn. Het toilet gebouw is redelijk modern en schoon. Douchen gaat met muntjes, dat is dan een heel klein minpunt, zeker als de beheerder niet aanwezig is. Bij de receptie kan je naast ijs ook verse groenten krijgen. Het is een mini camping die ons goed heeft voldaan.

Noordwijkerhout

De tweede dag zijn we via de P.O.I. van de gps op de beland op de camping "Op Hoop van Zegen". Dit voelde ook wel zo. De plaatsen zijn wat vreemd en er is niet echt een veld waar je met je trekkerstent kunt staan. Je hebt hierdoor wel veel ruimte, maar jammer genoeg weinig beschutting tegen de wind vanaf zee. (er stond een windkracht 4 tot 5 bft. toen wij er waren). Om geen wind in de tent te krijgen stonden wij dus achterstevoren op het veld. Rug naar het veld en gezicht naar de weg. De toiletten zijn schoon met toilet papier. (was in Eldorado niet aanwezig) Douchen gaat met een sleutel waar geld vanaf wordt geboekt als je warm water gebruikt. Je betaalt een flinke borg voor dat ding wat je bij vertrek weer terug krijgt. Wij zullen hier niet snel weer naar toe gaan.

Ouddorp

De zonder dat het in de planning lag laatste camping van deel één van deze reis is het  "Toppershoedje" in Ouddorp. Nadat we bij verschillende voormalige campings (zijn nu resorts met luxe bungalows) komen we dus bij de RCN terecht. Je weet wel zo’n dure camping met een boek vol waarde bonnen waar je niets aan hebt. Wel niets is minder waar. We zijn te laat voor de receptie, maar in het restaurant zijn ons behulpzaam en kunnen we een plek zoeken. Morgen betalen. Douches zijn in twintig jaar niet verander, maar schoon en gratis warm water. Toiletten zijn schoon en papier is aanwezig. Rustige beschutte plaatsen waar we een prima nacht gehad hebben. De volgende morgen naar de receptie en hier de volgende verrassing. €15,= en geen boek vol bonnen. Dus weer druk gemaakt om niets. Redelijke prijs voor een goede plaats. Eigenlijk een aanrader, ondanks dat het een grote camping is.

Campings deel twee.

Roden

Camping "Ot en Sien" in Roden is goed, rustig en vlak bij het centrum van het dorp. De camping is eigenlijk een gemeente camping, maar die doet niets aan het onderhoud. Dat doen de vaste bewoners met een enorme passie. De camping is goedkoop en een aanbeveling waard, het zou zonde zijn als deze camping moet verdwijnen.

't Haantje

Mini camping ‘t Haantje tegen het gelijknamige dorp ligt aan een beek, waar je ook kano’s kunt huren. Het is een mooie rustige en goed onderhouden camping met een restaurant naast de camping die tevens de receptie van de camping is.

Hoge Hexel

Camping De Kiekebelt ligt vlakbij het dorp Hoge Exel op een rustige locatie. De camping is goedkoop en rustig. Het sanitair is prima en wordt goed onderhouden. De camping is al wat ouder en voor de liefhebber, het zwembad is gratis toegankelijk. Er is geen toilet papier aanwezig en de douche werkt met muntjes. Dit is eigenlijk niet meer van deze tijd, maar het komt nog regelmatig voor.

Het lijkt erop dat deze camping niet meer bestaat. Op het internet is er maart 2022 geen informatie meer beschikbaar.

Rekken

Mini camping 't Holterveld. Hier zijn we al eerder geweest. Het is een nette camping waar voorheen een boeren bedrijf bij zat. Nu is het alleen een camping met een kleine vijftig plaatsen. Het sanitair is vrij nieuw. De sfeer is gemoedelijk, alleen bij de afrekening schrokken wij nogal van de prijs. Na terug komst thuis hebben we hier contact over op genomen en kregen we een gedeelte van het betaalde bedrag terug gestort. Er was iets in de rekening fout gegaan. Goed afghandeld.

Inmiddels is de camping gesloten.

Stockum

Mini camping “De Bosrand” in Stockum is oud en slecht onderhouden. Of deze camping blijft bestaan is ook niet zeker. Er zijn vijf plaatsen voor tenten en de natte ruimte is gebouwd in een container. De camping ligt langs een weg die tot in de avond rumoerig is. De oude mevrouw die ons te woord stond was wel erg vriendelijk en behulpzaam. Voor één nacht is het goed te doen. De camping heeft geen website.

Overloon

Camping Boertel de Twist was officieel nog niet geopend. De nieuwe eigenaresse vond het geen probleem om al gasten toe te laten. De camping en het boertel (hotel bij de boer) ligt aan een zandweg en is rustig en netjes. De plaatsen zijn ruim en het sanitair is uit stekend onderhouden. Wat ons betreft een aanrader voor fietsers.

Ohé en Laak

Mini camping Na "De Maashoeve" hebben wij al eens eerder bezocht. Toen was het nog een mini camping zoals je ze nu nog zou verwachten. Het is nu een middelgrote camping die voor namelijk gericht is op caravans die er langere tijd staan. Er was voor ons gelukkig nog één plek waar wij konden staan, met een betegeld terras. (hier hoort de caravan op te staan). Er is wel een trekkersveld, maar dat was nu bezet door caravans. De camping heeft luxe sanitair en de ontvangst was zeer vriendelijk en behulpzaam.

Riethoven

"Heierhof" is een mini camping pur sang. De ontvangst is vriendelijk en de camping is rustig en gemoedelijk. Prima sanitair, het is hier goed toeven. Niet onbelangrijk, je de wasmachine is gratis te gebruiken, er is alleen geen wasdroger. In de kantine zijn verschillende biologische artikelen te koop.

St. Maartensbrug

Over mini camping "Het Baken" kunnen we kort over zijn, hij is goed, eenvoudig, gastvrij en misschien iets gedateerd. Het is een prima plek voor fietsers en vlak bij de kust.