"Santiago de Compostella"

Voorwoord

Het heeft even geduurd, maar we gaan de Sint Jacobs fietsroute volgen op onze tandem. Annie wilde dit al een hele tijd, alleen bij mij duurde het wat langer eer ik door had dat ik deze route ook wel wilde fietsen.

Ons motief is voornamelijk de positieve verhalen die we van andere vakantie fietsers hebben gehoord. Wij willen ook wel deelgenoot worden van deze culturele en sportieve tocht. Dit is onze motivatie voor deze tocht en hoe langer we er mee bezig zijn, hoe groter de drang om te starten. We hopen op een prachtige vakantie met weer bijzondere ontmoetingen.

Ons plan is ook deze keer weer om zoveel als mogelijk campings aan te doen, of plaatsen waar onze tent mag staan om te overnachten. Dus maximaal zelf support en low budget.

De voorbereiding

01

Met de voorbereiding zijn we eigenlijk de afgelopen zomer al begonnen. Onze uitrusting hebben we eens goed bekeken. Een nieuwe tent aangeschaft en getest. Er is op onze uitrusting niet veel meer aan gewicht te bezuinigen.

Onze voorbereiding heeft tot nu toe voornamelijk bestaan aan het sites bekijken van mensen die ons al zijn voor gegaan. Je leert overal wel wat van. Wat ons aanspreekt nemen we tot ons en de rest laten we voor wat het is. Er is veel informatie te vinden op het internet.

We zijn nu serieus begonnen en hebben de drie boekjes van Clemens Sweerman aangeschaft met de beschreven route. Ook zijn we lid geworden van het Genootschap Sint Jacob en hebben onze pelgrim pas ontvangen. Dit is een document dat we misschien nodig zullen hebben voor een slaapplaats in de buurt van Santiago de Compostella.

In het "Credencial del Peregrino" (de pelgrims pas) is ruimte om stempels te verzamelen, zodat je aan het einde van de tocht een Compostolaat kunt ontvangen.

Verder fietsen wij voor de navigatie nog met onze gps, waar we de meeste campings in hebben staan. Dit scheelt aan het einde van een fietsdag enorm veel zoeken. Wij hebben er al jaren profijt van. Nu is een gps niet zaligmakend, dus er moeten ook nog kaarten worden aangeschaft om niet alleen afhankelijk te zijn van de route boekjes en of de gps.

Ruim voor we vertrekken wordt de tandem nog nagekeken, de remolie van de Magura remmen moet worden gecontroleerd, nieuwe banden, enz. Als extra nemen we een reserve vouwband mee voor de tandem. We willen niets aan het toeval over laten.

Dan moeten we onze kleding nog aanpassen aan de tijd van het jaar. We willen begin mei vertrekken en dan kan het weer nog wel eens fris zijn. Dit kunnen we pas bekijken tegen de tijd dat het zover is. Voor nu zijn er klaar voor en gaan we ons inlezen, zodat we goed op de hoogte zijn van de te volgen route en de eventuele problemen die we tegen kunnen komen.