Voorwoord.

De informatie over de campings is zo als wij die beleefd hebben. Het kan best zijn dat iemand anders met andere ervaringen en of eisen er een ander oordeel over heeft. De campings zijn over het al gemeen soberder dan in Nederland. Voor ons is dat onbelangrijk. Wij kijken alleen of de toiletten en de douches goed en schoon zijn en we een redelijke plaats hebben voor onze tent. Alles wat een camping meer heeft is voor ons luxe die we toch niet gebruiken. We staan in principe maar één nacht op een camping.

We zijn met de auto naar Duitsland gereden en hebben de Camping in Barntrup als startpunt voor onze trektocht genomen. We mochten van de Nederlandse eigenaar onze auto op de camping achterlaten. Hier staat hij netjes achteraan op de camping en wat belangrijk is hij staat achter slot.

De informatie en websites van de campings zijn 15 april 2022 gecontroleerd.


Ferienpark "Teutoburger Wald" Barntrup.

De camping in Barntrup Ferienpark Teutoburgerwald is enkele jaren geleden overgenomen door de familie Seyesner. Je kan er dus met Nederlands terecht. Hij is van een camping met vaste plaatsen veranderd in een camping voor toeristen.

Het sanitair is erg luxe en in de loop van de jaren komt de rest van de camping ook aan de beurt. Het zwembad en de tennisbanen liggen naast de camping. Het dorp ligt op vijf minuten lopen vanaf de poort. Er is van alles te krijgen. Gas is verkrijgbaar in de plaatselijke bouwmarkt. Prima camping, niet de goedkoopste, maar het is er goed toeven.


Campingplatz "Stolzenau" Stolzenau.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tweede camping die we aandoen is Campinplatz Stolzenau. De camping ligt aan het fietspad langs de Wezer.

De eigenaar is erg gemakkelijk, eerst je tent maar opzetten. Er staan nog een paar mensen op de fiets en een paar jongens zijn er met de kano. Betalen komt straks wel.

Het dorp is direct om de hoek. De camping is gemoedelijk en niet erg modern, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Toiletten en douches zijn gedateerd, maar wel schoon. Kortom een gemoedelijke camping waar men niet te moeilijk doet.


Campingplatz "Drosselhof" Hagen-Grinden.

Campingplatz Drosselhof ligt ook direct aan de Wezer. Het is een rustige camping en we worden niet direct in de buurt van de jeugd geplaatst. Al is dat in overigens Duitsland geen probleem, want de jeugd houd zich op de campings erg rustig.


Campingplatz "Elzermö"hlen" nabij Lavensted.

Campingplatz "Elzermöhlen" nabij Lavensted heeft geen website, of is misschien al opgeheven. Toen wij er aankwamen was de eigenaar niet te vinden, maar één van de vaste gasten vertelde dat we de tent wel ergens konden neer zetten en dat de eigenaar in de loop van de avond wel langs zou komen.

Ze bood ons een glas bier aan en of we vanavond een glas wijn kwamen drinken. Erg aardig, maar het laatste hebben we af geslagen.

De camping is smerige en vervallen. De eigenaar kwam langs en we konden direct afreken. De eigenaar zat verlegen om een praatje en wilde verhaal halen over de gevallen Duitse soldaten in de tweede wereld oorlog. Dat viel niet zo lekker en we zijn dan de andere morgen weer snel vertrokken. Dit is beslist de slechtste camping die wij in jaren aan gedaan hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boerderij camping "Nesthof" Mittelnkirchen.

28

De boerderij camping Nesthof in Mittelnkirchen is een leuke mini camping. Het trekkersveld is een lang smal stuk grasland. Het ruikt hier naar nostalgie. De rekening wordt nog in een oud schrift bij gehouden. Het dorp is op loop afstand. Op de boerderij kan je ook een kleinigheid kopen zoals verse eieren. Een aanrader wat ons betreft. Wij hebben er vanwege de regen twee dagen gestaan. Een vroege rustdag vanwege het weer.


Freizeit camp "Nordheide" Garlstorf

Freizeit platz Nordheide is een goede en rustige camping voor een redelijke prijs. Wasmachine en drogers zijn aanwezig (droger was stuk toen wij er waren) en er is keuken waar je kan koken, scheelt je weer wat gas.

Trekkersveld is ruim opgezet en je kan je tent plaatsen waar je wilt. Toiletten en douches zijn goed en schoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Campingplatz "Grünendeich" Bleckede.

Campingplatz Gründeich is de enige camping in de buurt. Het lijkt een grote camping waar een weg dwars doorheen loopt. Het is er erg rustig en wij hadden een groot veld voor ons alleen met een eigen douche en toilet. Hij is goedkoop en voldoet.


Campingpark "Gartow" Gartow.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Campingpark Gartow is op onze route de weer de enige camping in de buurt. Het is wel een erg grote en ruim opgezette camping.

Voorzieningen zijn zeer goed en de prijs is redelijk. Het dorp is op loopafstand met goede en goedkope eet gelegenheden. En te vergeten een supermarkt.


Abbendorf.

De camping in Abbendorf bestaat niet meer, we mochten wel op het veld staan en de toiletten gebruiken van het restaurant. We hebben bij de eigenaar in de keuken gegeten. Erg goed, de man was erg enthousiast. Dit bedrijf is ten onder gegaan aan de val van het ijzeren gordijn. Erg jammer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Family camp "Kellerwiehl" Sachsen-Anhalt.

Familie camping Kellerwiehl is goed met alle noodzakelijke gemakken. Het is wel een camping met veel vaste gasten. Voor één nacht is het goed te doen.


Campingplatz "Barleber See" nabij Magdeburg.

Campingplatz Barleber See is erg groot en ligt aan een recreatie plas. Het is een watersport camping met alle gemakken die je kan wensen.

Het is wel een druk bezochte camping waar men tot ver in de late uurtjes druk is. In de nabije omgeving kan je zwemmen in de recreatieplas. Koken hoeft niet altijd, want op de camping is een snackbar en restaurant (kleine kaart) aanwezig.

Op de camping kunt u ook terecht voor vers brood.


Campingplatz "Waldwinkel" Helmsted.

De camping bij Helmstedt heeft geen website. Het is niet zo’n frisse camping, maar als je alleen in je tent hoeft te slapen is het te doen. De camping ligt dicht bij de grote weg en er komen dus veel campers en caravans op doorreis. Dit zal ook de reden zijn dat deze camping nog bestaat.

Bij gebrek aan beter is het niet anders, maar het is zeker geen aanrader.


Braunschweig.

Vlak voor Braunschweig fietsen we langs een stadscamping. We hebben deze camping bezocht en hij voldoet aan alle eisen die wij stellen. Het is beschut en je kan je tent opzetten waar je wilt. Het heeft nog het meeste weg van een stadspark. De voorzieningen zijn primair en dat is voor op de fiets al ruim voldoende.


Seecamp "Derneburg".

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Super mooie camping, Seecamp Derneburg. Hij is gelegen tegen een heuvel en je hebt vanaf het trekkersveld een mooi uitzicht op de visvijver aan de ene kant en het kasteel aan de andere kant.

De voorzieningen zijn prima, schoon en ruim. Het is wel een grote camping en tot een uur of tien in de avond is het druk en rumoerig.

Daarna is het er stil. Dus je kan van een goede nachtrust genieten.


Camping "Hameln on the Weser"

De Camping Hameln on the Weser , zoals hij sinds 2018 heet, is gelegen aan de Wezer en ligt tegen het stadje  Hamelen aan. De camping is erg vol en de plaatsen zijn erg klein, maar voldoen. Sanitair is oud, maar volgens de website is die nu vernieuwd. Voor een kleine tent is hij goedkoop. Hamelen ligt op loop afstand.

Wij zijn in 2018 weer op deze camping geweest. Er is een andere eigenaar en het sanitair is super de luxe. Er is nu ook een restaurant bij. De camping is goed opgeknapt en de prijzen zijn daar nu ook naar. Prima om een dag te rusten en het stadje te bezoeken.


Wesercamping "Höxter".

Het trekkersveld van de camping bij Höxter ligt langs de Wezer. Het is een goede camping met goed en mooi sanitair.

Höxter ligt op loop afstand en je kan hier alles krijgen wat je nodig hebt. Het is toeristisch, dus er zijn ook veel terrassen en restaurants. Het zwembad ligt naast de camping. De camping heeft geen voorzieningen voor boodschappen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Campingplatz "Bush" Hann.Münden.

Campingplatz Hann Münden is niet goedkoop, maar ligt wel op een bijzondere locatie, op een eiland waar de Werra en de Fulda samen komen en de Wezer vormen. Het is een gezellige camping met een mooi trekkersveld waar veel fietsers komen. De stad is zeker een bezoekje waard.

Er zijn langs de Wezer en de Fulda ruim voldoende campings die ingericht zijn voor fietsers en kanovaarders. De mensen zijn hier goed ingesteld op kleine trekkers tenten. Op sommige campings is er zelfs voor gezorgd dat je de tent beschut kan opzetten. Vrijwel alle campings liggen tegen een dorp of een klein stadje. Camping winkels zijn er niet, maar je kan soms wel brood of gas kopen bij de receptie.