Voorwoord

Onze eerste fietsvakantie met als plan om alleen maar op campings te overnachten. Het liefst op kleine campings. We hebben geen idee wat we tegen zullen komen en hebben buiten het boekje van de Zuiderzee route geen andere informatie.

Als we meer ervaring opdoen onderweg met overnachtingen ontstaat het plan deze informatie te gaan delen op het web.

Inmiddels zijn we zo lang bezig dat verschillende campings niet meer bestaan, of de websites zijn verwijderd. Daar waar mogelijk zal ik dit aangeven in onze ervaringen.

De websites en informatie over de campings is 18 april 2022 gecontroleerd.


Camping de "Kluft" in Ossenzijl.

De eerste camping die we bezoeken is in de aan de rand van de weerribben in Ossenzijl. Camping en recreatie centrum de Kluft. Een grote camping, dus het plan van kleine campings gaat hier al direct de mist in. De camping is prima, maar tegen dat het gaat schemeren komen de muggen, erg veel muggen. We hebben erg veel last van de muggen. We besluiten om hier niet meer terug te komen, maar dat is echt alleen maar door de overlast van de muggen. De camping heeft goede voorzieningen, en is redelijk in prijs. Het trekkersveld is ruim opgezet en ligt op een rustig gedeelte van de camping.


Strandpark "Nulde".

De tweede camping is weer een grote camping aan de rand van het Veluwe meer, Strandpark Nulde, een grote watersport camping. De kampeerplaats voor trekkers is ruim opgezet, de accommodatie is prima en je kan op het terras voor een redelijke prijs genieten van een consumptie. De nacht was erg rustig in tegenstelling met wat wij hadden verwacht.

Nu een kleine twintig jaar later is hier veel veranderd, maar de website van dit park is duidelijk en overzichtelijk. Voor ons komt dit park niet meer in aanmerking om te overnachten tijdens één van onze vakanties.


Camping de "Appelhoek" Wijdenes

Camping het Hof in Wijdenes lag aan de zeedijk langs de route, tegenwoordig is er vlak naast de plek waar deze camping was een boeren camping. Camping het "Hof"bestaat niet meer. Het Hof was een rustige familie camping met een kantine, bar en restaurant.

Nu is er de mogelijkheid om naar de Boerderij camping "Appelhoek" te gaan. Helaas bezit ik hier geen ervaringsinformatie over.