Voorwoord

Salades:

Op deze pagina staan diverse salades, van enkelvoudige tot samengestelde salades en maaltijd salades.

Witlofsalade.

Ingrediënten
  

  • 2 à 3 stronkjes witlof
  • pijnboompitten
  • spekblokjes ( gerookt)
  • dressing ( mosterd-dille)

Instructies
 

Bereidingswijze:

  • Rooster de pijnboompitjes goudbruin -bak de spekblokjes gaar, en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Haal de blaadjes witlof van de stronkjes los en snijd ze in stukjes.
  • Als de pijnboompitjes en spekjes wat zijn afgekoeld kunnen alle ingrediënten in een schaal door elkaar gedaan worden.
  • Maak de salade af met de mosterd-dille dressing.

Pastasalade met geitenkaas.

Ingrediënten
  

  • 250 gram fusilli pasta
  • ijsbergsla
  • 1 bakje Cherry tomaatjes
  • geitenkaas ( zachte)
  • pijnboompitten
  • spekjes ( uit gebakken)
  • dressing

Instructies
 

Bereidingswijze:

  • Pasta koken en af laten koelen.
  • IJsbergsla snijden. Pijnboompitten roosteren. Cherrytomaten halveren en alles bij elkaar in een schaal doen.
  • Geitenkaas in stukjes erbij en de dressing erover.