Behoud veer Nieuwer Ter Aa

Goed nieuws! Met een ruime meerderheid is in de Tweede Kamer een motie aangenomen van de Kamerleden Harry van der Molen (CDA) en Habtamu de Hoop (PvdA), waarin minister Harbers wordt gevraagd de pont tussen Nieuwer Ter Aa en Breukelen in de vaart te houden tot er een alternatief is gerealiseerd.

Lees Meer.

Geen vervolg reservering fiets in trein

Er komt dit jaar geen vervolg op de pilot voor het reserveren van de fiets in de trein. Vorig jaar zette de NS de pilot, ondanks de ruim 13.000 handtekeningen van reizigers tegen de reserveringsplicht fiets in trein, toch door. De petitie van Fietsersbond, Rover, wielersportbond NTFU en Fietsplatform – Nederland Fietsland en het negatieve advies van de consumentenorganisaties in het Locov waren toen niet voldoende om de NS van het besluit te weerhouden. Goed nieuws dus voor de binnen- en buitenlandse fietstoeristen die dit jaar een fietsvakantietocht door Nederland maken. Veel fietsers reizen per trein naar het startpunt. Na het volbrengen van de trektocht stappen ze bij het eindpunt weer in de trein naar huis.

Lees meer

Fietsveer Hoek van Holland

Behoud veer Hoek van Holland – Maasvlakte

Vanaf 1 januari 2022 wordt de ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte uit de vaart gehaald. Niet alleen voor de vakantiefietser, maar ook voor de fietsvorens en de regionale recreatieve fietser is dit ondenkbaar. De reden is eigenlijk wel heel wrang: een mislukte aanbesteding.

Lees meer.

Opgelicht!

Ja, ook ik ben opgelicht. Laat dit dus een leermoment zijn.

In deze tijd van elektronische navigatie op de boot, motor, auto en de fiets wordt er op marktplaats veel aangeboden. Nu wil ik niet beweren dat je op marktplaats direct wordt opgelicht, meestal gaat het gewoon goed en kun je voor een schappelijke prijs aan een goed navigatie middel komen.

Lees meer

logofiets

Copyright ©  All Rights Reserved