Bikeline 35 jaar

35 jaar fietslijn fiets tour boeken.

In 1988 bikeline publiceerden we ons eerste fietstourboek in de bikeline-serie. De eerste bestemming was het Donau fietspad in Oostenrijk. De bikeline bikeline-serie bestaat nu uit bijna 275 fietstourboeken met bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Europa.

Lees meer.

Fietspad Afsluitdijk

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 opent Rijkswaterstaat eenmalig het fietspad op de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars. Na bijna vier jaar gesloten te zijn geweest, is dit een unieke kans om het gloednieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde te verkennen en te genieten van het prachtige uitzicht op de Waddenzee. Ook het bestaande fietspad langs de A7 zal opengesteld zijn.

Lees meer

Behoud veer Nieuwer Ter Aa

Goed nieuws! Met een ruime meerderheid is in de Tweede Kamer een motie aangenomen van de Kamerleden Harry van der Molen (CDA) en Habtamu de Hoop (PvdA), waarin minister Harbers wordt gevraagd de pont tussen Nieuwer Ter Aa en Breukelen in de vaart te houden tot er een alternatief is gerealiseerd.

Lees Meer.

Geen vervolg reservering fiets in trein

Er komt dit jaar geen vervolg op de pilot voor het reserveren van de fiets in de trein. Vorig jaar zette de NS de pilot, ondanks de ruim 13.000 handtekeningen van reizigers tegen de reserveringsplicht fiets in trein, toch door. De petitie van Fietsersbond, Rover, wielersportbond NTFU en Fietsplatform – Nederland Fietsland en het negatieve advies van de consumentenorganisaties in het Locov waren toen niet voldoende om de NS van het besluit te weerhouden. Goed nieuws dus voor de binnen- en buitenlandse fietstoeristen die dit jaar een fietsvakantietocht door Nederland maken. Veel fietsers reizen per trein naar het startpunt. Na het volbrengen van de trektocht stappen ze bij het eindpunt weer in de trein naar huis.

Lees meer

Fietsveer Hoek van Holland

Behoud veer Hoek van Holland – Maasvlakte

Vanaf 1 januari 2022 wordt de ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte uit de vaart gehaald. Niet alleen voor de vakantiefietser, maar ook voor de fietsvorens en de regionale recreatieve fietser is dit ondenkbaar. De reden is eigenlijk wel heel wrang: een mislukte aanbesteding.

Lees meer.

Opgelicht!

Ja, ook ik ben opgelicht. Laat dit dus een leermoment zijn.

In deze tijd van elektronische navigatie op de boot, motor, auto en de fiets wordt er op marktplaats veel aangeboden. Nu wil ik niet beweren dat je op marktplaats direct wordt opgelicht, meestal gaat het gewoon goed en kun je voor een schappelijke prijs aan een goed navigatie middel komen.

Lees meer

Website update

Helaas zit het fietsen samen er niet meer in, we worden achterhaald door onze leeftijd. Ik zit er wel over te denken om alleen nog wat kleine tochten te fietsen in Nederland, maar de grote trektochten met de fiets zijn voorbij.

Lees meer

logofiets

Copyright ©  All Rights Reserved